Sep 25, 2009

Amoebis Korelis

Fata al carei nume nu l-am mentionat este Simona.

Am dat, recent, intr-o noua manie: arta culinara. Am vazut prin Diverta cateva albume de gastronomie al dracului de scumpe - dar atat de frumoase. La un moment dat, in viata, o sa le am. Pe toate. Mi-a adus Sonia ieri "Un Million De Menus Équilibrés" - 100 de antreuri, 100 de feluri principale, 100 de deserturi - de unde un milion de combinatii minunate. Numai pozele din albumele culinare ma fac sa lesin de pofta.
Ma cac in Jamie Oliver. Si in Radu Anton Roman, un grasut nemernic care savura toate porcariile la televizor, in fata romanului flamand si sarac. A murit acum 4 ani, cu burta plina. Avem nevoie acum de alt connaisseur al sublimului carnatului si al sarmalei, altfel tara n-o sa mai stie ce sa manance.

Am facut ieri cu Sonia clatite.

O sa ma inscriu la un curs de bucatarie.


Am picat examenul de la contabilitate. Contestatia a fost in zadar. Dupa ce am asteptat-o pe vaca aia 4 ore a venit, a deschis lucrarea si a zis "n-ai formula contabila, nu treci". I-am spus ca am rezolvat celelalte exercitii, fiecare cu punctajul lui, insumand mult mai mult decat cele 50 de puncte necesare promovarii. Dar curva nu. Un credit costa 50 de euro, deci de ce sa nu prospere facultatea, mai ales acum, pe timp de criza? E in regula, o sa-i invat rahatul ala de materie inutila pentru a treia oara, in sesiunea din iunie.
Dar pana atunci o sa vina iarna. Si o sa fie gheatza pe jos. Ii tin pumnii doamnei profesoare, pentru ca ar fi mare pacat sa alunece pe gheata si sa-si rupa ceva. Si totusi...

Sa vedeti aici:
1. terasa Ota - casa unui om, cu mini-terasa - amenajata pentru a primi multi, multi prieteni. Au sucuri, bere si ciorba.
2. Oddee.com - site minunat. top 10-12-15 din cele mai orice. Am petrecut, in ultimele 2 zile, vreo 6 ore puse cap la cap uitandu-ma la chestii.
3. 2leep.com - tot in genul Oddee, dar parca nu m-a atins la fel de mult. Oricum, de vazut.
4. Fat-Pie - un site cu animatii bolnave, care nu putea sa fie recomandat decat de varul meu. Spre demonstratie, ofer urmatorul filmulet, chiar cel indicat de Rosca. E reprezentativ. Si bun.
http://www.fat-pie.com/spoilsminus2.htm

Entropie, entropii, s.f. 1. Mărime de stare termică a sistemelor fizice, care crește în cursul unei transformări ireversibile a lor și rămâne constantă în cursul unei transformări reversibile.. 2. Mărime fundamentală în teoria informației, care indică cantitatea de informație raportată la un element al mesajului transmis. 3. P.gener. Măsură care indică gradul de organizare al unui sistem. – Din fr. entropie.
Adica o ma
rime termodinamica de stare care reflecta ireversibilitatea proceselor fizice macroscopice.

Sep 11, 2009

Blogroll jos

De mult vroiam sa fac asta.
Am pus in josul paginii lista de bloguri pe care le vad eu zilnic si care ma amuza teribil.
Le-am pus si acolo raman.

Active imobilizate necorporale

Am picat la analiza.
Multi au trecut. Eu nu. Am crezut ca o sa fie apreciat faptul ca eu n-am copiat si ca lucrarea mea nu continea unul din zecile de exercitii identice, rezolvate perfect, ca in carte.
Data viitoare o sa am si eu un exercitiu ca in carte si o sa iau examenul.
Spre surprinderea mea, ai mei au empatizat si nu au latrat la mine. Ba din contra, mi-au adus cheeseburger. Sunt tari ai mei.


Vorba unui fost coleg de serviciu: "Sa fie veselie!".

Amuzament:
GraphJam
I Can Haz Cheezburger?
si Hawtness - The Women of WTF

A inceput sa-mi treaca raceala. Ce bine! Acum sunt in forma fizico-psihica buna pentru a putea invata pentru URMATORUL EXAMEN.
Sa fie veselie!

Diseara merg cu Sonia la Manon Lescaut, de Puccini. Macar e scurta.
Teatru gust, opera nu. Oricum, o sa vin cu impresii, cum am facut si dupa Esthere - aici.

Nu mai tin minte daca am mentionat pana acum tri-blogul comun pooky-matei-liviu. Anestezia bunului-simt. Vedeti si acolo. E ok.

Am vorbit cu Kreatza acum doua zile. Rezumatul discutiei este "Uite ce multe lucruri misto fac altii! Noi nu facem, dar macar ii admiram!". Cu asta, am decis sa aplaudam orice initiativa de a intreprinde ceva util. Nu ne bagam, dar e misto ca cineva o face.

Fara niciun fel de legatura, as vrea sa le multumesc Dnei Patrascu, Dnei Banescu, Dlui Sandoiu, Dlui Gavrila si altora pe care mi-e lene sa-i enumar. O sa trec la un moment dat sa-i vad.

Sa fiu al dracului daca nu ma fac bucatar.

PS: Pentru prima (cred) data am pus etichete care chiar fac sens. Dar n-o sa se mai repete.
PPS: Titlul tot imbecil este.
PPPS: Ciorba de cartofi si sarmale de post.

Sep 8, 2009

8 Septembrie


Sunt racit ca un cacat. Nu-mi place.
Maine e 9 septembrie, ziua examenului de Analiza Matematica. Din acest motiv, sunt trist. Sper ca doamna profesoara Cristina Coculescu sa fie indulgenta. Tot cu dansa am dat vineri examenul de Algebra, pe care l-am luat. Inca o panica, pe 14, la Contabilitate, si gata. Sesiunile sunt mai rele decat orele de "educatie tehnologica" din scoala generala.

Din arsenalul contra racelii am (pe birou) asa:
Coldrex (pastile + pliculete), Sterimar, Olynth, Cetebe, Stodal si Hexoraleten. Ma ajuta sa ma fac bine. Medicamentul, prietenul omului. Cand faci tuse si muc, medicina iti sare in ajutor si te intremeaza.

Vreau sa fiu Chef de Cuisine si sa gatesc minunatii diverse.

Lucruri bune aici. De vazut.

http://www.cooks.com/
http://mexicanfood.about.com/
http://www.retete-gustoase.ro/
http://www.sarra-puzzle.ro/
http://www.exploratorium.edu/nagasaki/mainn.html
http://www.southparkstudios.com/
http://ugliesttattoos.com/
http://www.comixed.com/
http://emailsfromcrazypeople.com/
http://www.iqgames.ro/