Nov 7, 2009

The Political Compass

http://www.politicalcompass.org/

Asta pentru ca tot urmeaza alegerile prezidentiale.
Mereu am fost de parare ca n-ar trebui sa votezi daca oricum rezultatul nu te afecteaza - aici intra batranii (care oricum mor in urmatorii 5 ani), satenii si taranii (care oricum nu stiu sa scrie - muncesc pamantul si beau, indeferent de cine e presedinte), persoanele cu boli mintale, tiganii (pe care oricum legile nu ii afecteaza, se pare) si mai pot sa ma gandesc la cateva categorii sociale / tipologii.

Tot apropo de vot, as vrea sa propun introducerea unei noi casute pe buletinul de vot in care sa scrie "Nu votez niciun candidat". Multa lume merge la vot si scrie "cacat" pe buletinul de vot sau stampileaza peste tot (Hades...), dupa care posturile de TV spun ca prezenta la vot a fost de 40%. Da, dar multi si-au tras prin cur buletinele de vot, deci populatia care a votat valid este mult sub 40%. Daca, in schimb, ar pune casuta cu "nu votez", prezenta de la vot ar fi corecta in statistici si presedinte ar iesi "nu votez"-ul. Atunci s-ar trage un semnal de alarma.
Dar in interesul cui?
Asa e. Deci nu.

Daca mergeti sa votati, macar sa stiti de ce.



4 comments:

  1. s-a incercat o astfel de initiativa, dar era nevoie de 250000 de semnaturi, foarte greu de realizat fara structuri birocratice in tara. o idee foarte buna, care nu numai ca ar arata prezenta reala si competenta la vot, ci prb ca ar si creste-o, dar e f greu de realizat..oricum...de apreciat ca ai preluat aceasta abordare (uh, si app, testul asta e cel mai relevant...dintre cele online)

    ReplyDelete
  2. Daca am vota cu simt de raspundere si... s-ar oferi cineva normal la cap sa candideze... n-am mai trai in romania.

    ReplyDelete
  3. baiat destept. parca nu e postul tau.
    si mai apreciez cu data postarii de la status.
    PLM corect pentru om.

    morcove.

    ReplyDelete
  4. www.testvot.eu
    ceva asemanator dar adaptat la scena locala si destul de sincron cu programele lor de guvernare.

    ReplyDelete