Jun 23, 2009

Jun 11, 2009

Nu Salata 101. Altceva.

Am fost la MTzR azi. Am vrut, de fapt, sa mergem la Antipa, dar e inchis pentru un an. Pe site nu scria. Nu stiu cum sunt, mai nou, celelalte muzee din Bucuresti, dar Muzeul Tzaranului Roman e jalnic. Eu si Sonia eram singurii romani din muzeu. Inca de la intrare mi s-a parut ceva dubios, pentru ca nenorocitul de pliant-ghid al muzeului era 50 ron. Un cacat de carticica, subtire cat o foaie de ceapa. Si acum incep sa enumar neajunsurile: erau mii si mii de obiecte fara nicio placuta cu explicatii. Bucati de lemn, haine populare, unelte si alte chestii. Nimic despre regiunea de provenienta, data, utilizare sau macar un nenorocit de nume. O parte din manechinele pe care erau puse straie romanesti erau intoarse cu fata la perete, altele erau puse pe mai multe randuri -printre care ni s-a spus sa nu trecem- samd. Am vazut printre ele si portul popular al tiganilor ("rrom" scria pe placuta). Apropo de placuta, toate adnotarile si indicatiile, putine de altfel, erau scrise de mana, cu un marker negru. Peretii plini de versuri de duh, rugaciuni, descantece. Tot in marker, bineinteles. Un cacat. Cand am plecat noi tocmai ajunsese acolo o excursie cu clasa. Cel putin asa am crezut. Nu era clasa, era grupa de la gradinita. Am lasat haosul in urma si am plecat. Nu mai merg alta data si, in niciun caz, nu recomand.
Placut este, insa, la terasa MTzR, unde au mancare buna si bautura de multe feluri. Civilizat. Acolo era si Gianina Corondan, iesita "la o apa".

Muzee din Bucuresti @ miculparis.ro
Muzee din Bucuresti @diseara.ro
Dark Legacy Comics

Am primit de la:
Gabi - Partly Cloudy - o animatie de la Pixar. Mi-a placut.
Chivu - DEB - Dictionarul Explicativ Bisericesc.

Am primit nota 7 la un examen pe care trebuia sa-l dau saptamana viitoare. Nu inteleg cum.

Jun 5, 2009

Omleta 101

Mi-a fost contestat, in repetate randuri, titlul de Arhiduce al Omletei, dar nu plec urechea la astfel de mojicii. Voi expune, in cele ce urmeaza, reteta pentru omleta care mi-a facut diminetile mai frumoase. Aceasta reteta a fost tinuta in stadiul de proiect pentru destul de mult timp, pentru a se imbunatati si a se desavarsi.

E nevoie de:
3 oua, ketchup, mustar, soia, sare, piper, sunca, cascaval, ciuperci si porumb + un ingredient surpirza, pe care nu il pot dezvalui din motive de securitate.

Pauza de 5 min. Continui cand revin.

Asa. Toate ingredientele sunt taiate marunt.
Tigaia (de preferat Tefal) se pune pe foc mare (!!) si se unge cu unt din belsug (in niciun caz ulei). Se pun in tigaie sunca si ceapa verde si se amesteca astfel incat sa se prajeasca uniform toata cantitatea.
In acest timp, se bat cele 3 oua intr-un castron, se pun 2-3 lingurite de ketchup, 2 lingurite de mustar, putina soia si se adauga sarea si piperul, dupa gust.
Cand sunca si ceapa s-au rumenit suficient, se adauga castronul cu oua/ketchup/mustar/soia/sare/piper.
Important (!!) - focul este inca mare.
La 20-30 de secunde dupa ce s-a adaugat continutul castronului se pune cascavalul. In tot acest timp se amesteca energic.
Dupa inca 1 minut se adauga si ciupercile.
Important (!!) - focul se face acum mic.
Amestecam pentru inca 30-40 de secunde, apoi adaugam si porumbul.
Pentru inca jumatate de minut amestecam in tigaie, dupa care oprim focul (si adaugam ingredientul secret), apoi continuam sa amestecam pentru o scurta perioada de timp cu focul oprit (20-30 de secunde).

Varsam omleta in farfurie si experimentam senzatii unice de euforie.

Voi reveni mai tarziu cu o poza a omletei, ca exemplu, dar din lene si comoditate probabil ca va mai intarzia.

Va urma "Salata 101". Pana atunci, sa auzim de bine.